Регистрация

Свински котлет със сирене

Свински котлет със сирене
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2513

Свински панирани хапки със сиренен пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • месо с дебелина около 1,5 - 2 см и голямо колкото длан
  • 1/2 ч.л. лек соев сос
  • 2 филии нарязано сирене (например чедар - или друго, по ваш избор)
  • 1 яйце, разбито
  • обикновено брашно за поръсване
  • галета за покриване
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. С чукче изтънете месото от двете страни до около 3 - 4 мм. То ще увеличи първоначалния си обем 1 1/2 до 2 пъти.

2. Овкусете месото с 1/2 ч.л. лек соев сос за 10 мин.

3. Сложете сиренето от едната страна на месото. Парчето сирене не трябва да достига до краищата на месото, защото при пърженето ще се разтопи и разтече.

4. Сгънете месото.

5. Поръсете с брашно.

6. Потопете в разбитото яйце.

7. Покрийте хубаво с галета.

8. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.

9. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта