Свежа салата с круши, праскови и ядки
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1375
Плодов ордьовър с маруля и шамфъстък.
Необходими продукти:
- 4 праскови (по-твърди)
- 2 круши
- 80 г шамфъстък
- 5-10 листа зелена свежа салата
- 50 мл бяло вино
- 20 мл зехтин
- сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво прасковите, обелете ги и махнете костилката. Нарежете на тънки полумесеци.
2. С крушите направете същото.
3. Зелената салата изплакнете и накъсайте с ръка или нарежете, ако така ви харесва повече.
4. Вземете 4 чинии и на дъното им сложете от листата, отгоре подредете резени плодове.
5. Посолете и поръсете със захар.
6. Смесете бялото вино със зехтина и залейте салатите.
7. Почистете от костилките шамфъстъка и го счукайте на едро. Поръсете салатите и поднесете.
Най-важните съставки
бяло вино, захар, зелена салата, зехтин, круши, листа бейби салата, маруля, микс за салата, праскова, салата, сол, шамфъстък
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ