Сандвич със салата от риба тон
Средно | Порции 3
| Видяна: 2334
Риба тон с боровинки и стафиди - какъв сандвич само!
Необходими продукти:
- 350-450 г риба тон от консерва (или пуешко)
- ½ до ¾ ч. ч. ябълка, изчистена и нарязана на кубчета или гроздови зърна, нарязани на четвъртинки
- 1 стрък целина, нарязана ситно (или моркови)
- ½ глава лук, нарязана ситно
- 1 ½ с. л. орехи или кедрови ядки, печени и нарязани (може и сурови)
- 1 ½ с. л. сушени боровинки или едри светли стафиди
- 1 с. л. мащерка, градински чай, магданоз или кориандър (по желание)
- сол / пипер
- ¼ чаша се натрошено сирене фета
- 1 с. л. лимонов сок (или смачкани каперси с малко сок)
- 1-2 с. л. майонеза (ако искате да е по-малко калорична салатата, прескочете майонезата и просто добавете още лимон/ горчица или винегрет)
- 2 ч. л. до 1 с. л. горчица (по желание)
- ½ до 1 от любимия ви хляб (може и франзела), препечен или не
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ситно всикчки продукти и ги смесете в дълбока купа с рибата тон, подправките, лимоновия сок, майонезата, кашкавала и горчицата.
2. Запечете хляба, ако желаете, и добавете към него салатата от риба тон.
От същите продукти може да се направи чудесна панцанела като се нареже хляба на крутони и се добави към салатената смес.
Най-важните съставки
горчица, лимонов сок, лук, майонеза, мащерка, риба тон, сирене фета, сушени боровинки, хляб, целина, ябълки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ