Сандвич от лаваш с риба тон и зеленчуци
Рулца от лаваш с риба, кашкавал, крема сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 питки лаваш (или 4 арабски питки)
- 2 консерви риба тон в зехтин или собствен сос (общо съдържание около 300 грама)
- 1 морков
- 4 листа салата айсберг
- 150 г кашкавал (твърд)
- 1 опаковка (около 200 мл) крема сирене тип Филаделфия (за мазане)
- пресен копър
- 1 скилидка чесън по желание
- масло по желание
Начин на приготвяне:
1. Консервите риба тон отцедете от излишния сос. Рибното филе прехвърлете в купа и накъсайте на влакна с вилица.
2. Моркова измийте и рендосайте при рибата.
3. Листата айсберг измийте и наситнете при рибата. Добавете и наситнен пресен копър (само листенца) и рендосания кашкавал.
4. Скилидката чесън намачкайте, смесете с крема сиренето и залейте с него рибната смес. Размешайте добре.
5. Намажете лавашите със сместа и завийте на руло.
6. Имате два варианта - да сервирате като студено предястие. За тази цел приберете в хладилник рулата да се постегнат и нарежете косо след това. Можете да набодете и с клечки за зъби, за да се получат парти хапки. Това е идеално мезе за посрещане на гости. Във вариант 2 намажете лавашите отгоре с масло и запечете на най-силната степен на фурната за 5-7 минути, като сложите рулата в силно сгорещената печка. Идеята е хлябът да се поопече, а във вътрешността да няма печена салата, защото е неприятно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ