Сангрия с червени боровинки и ябълки
Лесно | Порции 8-12
| Видяна: 2520
Алкохолен коктейл с плодове.
Необходими продукти:
- 100 г консервирани червени боровинки
- 1 бутилка Шардоне
- 1 бутилка бял Зинфандел (или друго качествено розе)
- 50 мл цитрусов ликьор Туака (или друг цитрусов ликьор)
- около 50 мл шнапс „Sour Apple Pucker” (или друг шнапс, ако имате под ръка)
- около 50 мл трипъл сек
- 100 мл сок от червена боровинка
- 50 мл сок от портокал
- портокалови резени и късчета зелена ябълка за украса
Начин на приготвяне:
1. Пюрирайте консервираните боровинки в блендер за около 4-5 сек. Сместа не бива да е съвсем гладка. Отмерете 50 мл.
2. Смесете всички съставки в подходящ съд.
3. Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилник до сервиране.
4. Налейте около 170 мл от питието върху лед във висока чаша. Украсете с набодени на шиш пресни плодове - резени портокал и зелена ябълка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ