Регистрация

Салса паяжина за Хелоуин

Салса паяжина за Хелоуин
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1728

Разядка с авокадо и бобено пюре за Вси Светии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка консерва червен боб
  • 3 плода авокадо
  • 1 домат
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и пипер
  • 2 с.л. кетчуп, доматено пюре или лют сос
  • 1/2 китка магданоз
  • 1 малка купичка заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Отцедете червения боб от водата на консервата и го намачкайте на пюре с вилица.

2. Направете гуакамоле като обелите и наситните домата, след това и авокадото, после нарежете на малки кубчета червения лук, на ситно магданоза, овкусите със сол и пипер и залеете с лимоновия сок.

3. Полученото гуакамоле смесете с бобеното пюре, добавете кетчуп, доматена салца и лют сос по желание, подправете отново със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Получената смес разпределете и заравнете в плоска чиния.

4. Обелете и намачкайте с вилица останалите два плода авокадо. Овкусете със сол и пипер, разредете с 1 с.л. сметана, ако е необходимо и след това полученият крем заравнете върху бобената салца.

5. Разбъркайте останалата сметана, за да се втечни леко. Пресипете я в найлонов плик и отрежете едното му връхче. С така направения самоделен пош оформете кръгове от центъра към периферията на разядката. След това с клечка за зъби ги направете на паяжина като слагате клечката в средата и чертаете към външната част на ордьовъра. Получава се много красиво. По желание можете да си сложите и паяк, направен от маслинка.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта