Регистрация

Салата Цезар по испански

Салата Цезар по испански
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4926

Салата с аншоа, артишок и маруля.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 филета аншоа или на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зелени маслини, без костилките, нарязани на филийки
  • 2 с.л. сърцевина от артишок, нарязана на кубчета
  • 5 ч.л. сок от лайм
  • 1 ч.л. сос Уорчестършир
  • щипка сол или на вкус
  • ¼ ч.л. едро смлян черен пипер
  • 3 с.л. чеснов зехтин
  • 1 яйце
  • 3 филийки хляб
  • ¼ ч.ч. пармезан, настърган
  • 250 г маруля

Начин на приготвяне:

1. Счукайте чесъна и аншоата в саханче и прибавете сока от лайм.

2. Разбъркайте маслините с артишока, след това със соса "Уорчестършир", сол и пипер на вкус.

3. Прибавете чесновия зехтин.

4. Пригответе крутони, като намажете хляба от едната страна с чеснов зехтин и го изпечете на 170ºС във фурната докато започне да покафенява.

5. Обърнете хляба и го намажете отново с чеснов зехтин и изпечете и от другата страна.

6. Оставете филийките да се охладят и ги нарежете на кубчета от по 2 см

7. Сложете яйцето в малка купа или тенджерка и го покрийте с кипяща вода.

8. След 1 мин. прехвърлете в съд със студена вода.

9. Счупете яйцето в салатената купа и го смесете хубаво с останалите продукти.

10.  Прибавете марулята, пармезана и крутоните.

11.  Разбъркайте хубаво и поднесете веднага.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта