Салата Цезар по испански
Салата с аншоа, артишок и маруля.
Необходими продукти:
- 3 филета аншоа или на вкус
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зелени маслини, без костилките, нарязани на филийки
- 2 с.л. сърцевина от артишок, нарязана на кубчета
- 5 ч.л. сок от лайм
- 1 ч.л. сос Уорчестършир
- щипка сол или на вкус
- ¼ ч.л. едро смлян черен пипер
- 3 с.л. чеснов зехтин
- 1 яйце
- 3 филийки хляб
- ¼ ч.ч. пармезан, настърган
- 250 г маруля
Начин на приготвяне:
1. Счукайте чесъна и аншоата в саханче и прибавете сока от лайм.
2. Разбъркайте маслините с артишока, след това със соса "Уорчестършир", сол и пипер на вкус.
3. Прибавете чесновия зехтин.
4. Пригответе крутони, като намажете хляба от едната страна с чеснов зехтин и го изпечете на 170ºС във фурната докато започне да покафенява.
5. Обърнете хляба и го намажете отново с чеснов зехтин и изпечете и от другата страна.
6. Оставете филийките да се охладят и ги нарежете на кубчета от по 2 см
7. Сложете яйцето в малка купа или тенджерка и го покрийте с кипяща вода.
8. След 1 мин. прехвърлете в съд със студена вода.
9. Счупете яйцето в салатената купа и го смесете хубаво с останалите продукти.
10. Прибавете марулята, пармезана и крутоните.
11. Разбъркайте хубаво и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ