Салата по южняшки
Богата салата с дресинг от синьо сирене.
Необходими продукти:
- 500 г пресен грах (най-добре се получава със захарен грах)
- 2 глави салата айсберг
- 5 твърдо сварени яйца
- 4 домата
- 1 голямо авокадо
- 1 връзка пресен кресон, накъсан
- 2 половинки пилешки гърди, обезкостени, сварени и нарязани на филийки
- 12 резена бекон, запържен и натрошен
- дресинг със синьо сирене и суроватка
- прясно смлян пипер
За дресинга със синьо сирене и суроватка
- 1 пакет (100 г) синьо сирене, натрошено
- 1 ч.ч. суроватка
- ½ to ⅔ ч.ч. майонеза
- 3 to 4 с.л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън, счукан
Начин на приготвяне:
1. Сварете граха в кипяща вода за 2 - 3 мин. и го отцедете.
2. Сложете веднага в ледена вода, за да спрете процеса на готвене и заделете.
3. Нарежете айсберга на 6 парчета.
4. Нарежете яйцата наедро.
5. Почистете доматите от семената и ги нарежете на тънки ленти.
6. Нарежете на кубчета авокадото.
7. Разпределете равномерно кресона в 6 чинии за сервиране.
8. Покрийте с граха, нарязаните яйца, лентите домат, авокадото и пилешкото. Поръсете с бекон.
9. Сложете по един резен айсберг във всяка чиния и поръсете с дресинга от синьо сирене и суроватка, както и с пипер на вкус.
На дресинга със синьо сирене и суроватка:
1. Смесете необходимите продукти в купа.
2. Поднесете със салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ