Салата от херинга
Риба с ябълки, картофи и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 1/2 кг картофи
- 1 ябълка
- 1/2 глава лук
- 4-5 мариновани филета херинга
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. обикновена сметана
- 6-7 средно големи кисели краставички
- зехтин
- 1/2 лимон
- магданоз
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите.
2. Обелете ги и оставете да се охладят.
3. Нарежете филето на ленти от по 2 см.
4. Нарежете краставичките и лука фино.
5. Обелете ябълката и я нарежете на кубчета от по 2 см.
6. Нарежете картофите на кубчета.
7. Сложете всичко в купа.
8. Прибавете сока на 1/2 лимон и двата вида сметана.
9. Овкусете с много малко сол, тъй като херингата е доста солена. Прибавете и пипер на вкус.
10. Поръсете с малко пресен магданоз и разбъркайте внимателно.
11. Поднесете с пресен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ