Регистрация

Рьоща с яйце, лук и гъби

Рьоща с яйце, лук и гъби
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 765

Картофено кюфте с гъбена плънка с яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 много голям картоф
  • 1-2 гъби
  • 1/4-1/3 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 20 г масло
  • 1 яйце
  • 15-20 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • листата на 2 стръка копър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофа и го рендосайте на едро ренде. Прехвърлете стърготините в купа, залейте със студена вода и оставете за 5-10 минути да киснат.

2. През това време наситнете гъбите и лука. Сгорещете 1,5 с.л. олио в тиган с незалепващо покриитие и запържете лука за 2 минути. Добавете гъбите и гответе още 3-4 минути. Овкусете със сол и пипер и извадете в отделен съд.

3. Измийте картофените стърготини и ги прехвърлете в голяма цедка, за да отцедите водата много добре. Натиснете с ръка, за да изтече влагата.

4. Сипете в тигана 1/2 с.л. олио, добавете маслото и щом се разтопи, разпределете върху него картофените стърготини под формата на плоско кюфте. Оставете да се запече за за 2-3 минути и обърнете. С вилица оформете гнездо в центъра на картофената палачиннка и в средата на гнездото изсипете лука с гъбите.

5. Чукнете отгоре яйце и поръсете със сол и пипер.

6. Рендосайте кашкавала и поръсете върху яйцето. Намалете още огъня и сложете капак. Гответе 5-7 минути докато яйцето стане с желаната консистенция.

7. Извадете в чиния, поръсете с пресни листа и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта