Рьоща с яйце, лук и гъби
Картофено кюфте с гъбена плънка с яйце и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 много голям картоф
- 1-2 гъби
- 1/4-1/3 глава лук
- 2 с.л. олио
- сол и пипер
- 20 г масло
- 1 яйце
- 15-20 г кашкавал или друго твърдо сирене
- листата на 2 стръка копър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофа и го рендосайте на едро ренде. Прехвърлете стърготините в купа, залейте със студена вода и оставете за 5-10 минути да киснат.
2. През това време наситнете гъбите и лука. Сгорещете 1,5 с.л. олио в тиган с незалепващо покриитие и запържете лука за 2 минути. Добавете гъбите и гответе още 3-4 минути. Овкусете със сол и пипер и извадете в отделен съд.
3. Измийте картофените стърготини и ги прехвърлете в голяма цедка, за да отцедите водата много добре. Натиснете с ръка, за да изтече влагата.
4. Сипете в тигана 1/2 с.л. олио, добавете маслото и щом се разтопи, разпределете върху него картофените стърготини под формата на плоско кюфте. Оставете да се запече за за 2-3 минути и обърнете. С вилица оформете гнездо в центъра на картофената палачиннка и в средата на гнездото изсипете лука с гъбите.
5. Чукнете отгоре яйце и поръсете със сол и пипер.
6. Рендосайте кашкавала и поръсете върху яйцето. Намалете още огъня и сложете капак. Гответе 5-7 минути докато яйцето стане с желаната консистенция.
7. Извадете в чиния, поръсете с пресни листа и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ