Регистрация

Руски картофленки или печени рьощи

Руски картофленки или печени рьощи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1408

Печени картофени топчета с лук и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г картофи
  • 1 глава лук
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 1 яйце
  • 1 с.л. брашно
  • копър или пресен лук за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги и ги рендосайте на едро ренде.

2. Лука наситнете и запържете до злаисто в 1 с.л. олио

3. Изсипете лука при рендосаните картофи, добавете яйцето, 1 с.л. олио, сол и пипер и брашното. Разбъркайте.

4. Застелете тава с хартия за печене и сгорещете фурната на 180 грдуса. Гребвайте с лъжица от сместа и редете в тавата с отстояние.

5. Печете до светло златист цвят - около 20 минути.

6. По желание поднесете с горчичен, майонезен или доматен сос и поръска от наситнен пресен копър или лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта