Руска салата без месо
Побългарена руска салата със зеленчуци и без колбаси.
Руската салата си е идеално мезе за ракия, припомня авторът на канала Готвене за начинаещи и дава идея как да си направим възможно най-бързо предястието с френски корени и руско име. Не слага колбас, за да е по-лекичко, но това не пречи да добавите шунка, ако предпочитате да има месце и традиционната салата може да се превърне дори в основно.
Първо се слагат картофите да се сварят в подсолена вода. Проверява се периодично с нож дали са добре омекнали. Варенето отнема време, затова можете да направите останалата част докато трае готвенето. Морковите и яйцата се кипват заедно. Трябват им 7 минути от завирането, след което процесът на готвене се спира под течаща студена вода.
В голяма купа се слага отцедения грах (от консерва или размразен), наситняват се кисели краставички, морковите и яйцата. По желание се добавя малко магданоз за свежест. Картофите се обелват и режат на неголеми кубчета. Овкусява се със сол, добавя се майонеза и се наливат 2-3 с.л. от маринатата на киселите краставички. Разбърква се и се опитва. Може да потрябва още майонеза или сол.
Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ