Руло Стефани по български
Руло от кайма с плънка от варени яйца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг кайма
- 4 яйца
- 1 голяма глава кромид лук
- 1 филия хляб
- 2 кисели краставички
- 1 голям морков
- 1 ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. кимион
- 2 с.л. сушена чубрица
- сол на вкус
- олио за намазняване
Начин на приготвяне:
Нарязвате на ситно лука и заедно с подправките, 2 яйца и 1 филия хляб, омесвате каймата. Хляба накисвате и отцеждате от водата.
Сварявате другите две яйца и моркова.
Намазвате дъното на тавичката, в която ще печете рулото с мазнина и разстилате половината кайма с дебелина 2 см и 7-8 см ширина.
Редите върху каймата сварените яйца, морков и краставички. Големината на зеленчуците и подредбата оставяме на вашия усет.
Останалата половина от каймата полагате отгоре като един пласт и оформяте рулото.
Печете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 мин. Отстрани в тавичката може да добавите картофи.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ