Регистрация

Руло от пуешки гърди с бекон, ябълки и сметана

Руло от пуешки гърди с бекон, ябълки и сметана
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1380

Пуешки рулца с ябълков сос, бекон и сметанов бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пуешки гърди (по възможност цяло парче)
  • 8 тънки ленти бекон
  • 3-4 ябълки
  • 80 г захар
  • 2 с.л. оцет
  • сол и пипер
  • връзка копър
  • зехтин или олио за готвене

За соса:

  • 60 г масло
  • 1 и 1/2 ч.л. брашно
  • 250 мл течна готварска сметана
  • сол, пипер и индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Пуешките гърди разрежете на пеперуда през средата на дебелината, но не докрай - идеята е да се получи голямо и тънко парче месо. Може да ви излезе и повече от едно - не е проблем. Обтрийте месото двустранно със сол и пипер и оставете настрана.

2. Ябълките обелете и нарежете на кубчета. Сгорещете 2 с.л. растителна мазнина в тиган и запържете ябълките. Добавете захарта и щом се разтопи, налейте оцета и махнете от огъня.

3. По протежение на месото подредете ленти бекон. Отгоре разпределете ябълковия сос. На финала поръсете с наситнени листа пресен копър. Завийте на едно или няколко рула и фиксирайте с клечки за зъби.

4. Сгорещете силно олио в тиган. Запечатайте рулата за по минута от страна и прехвълете в тава. Покапете с мазнина, увийте във фолио и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.

5. Докато месото се готви, направете сметанов бешамел. Разтопете маслото в касерола, подгрейте, добавете брашното и оставете да се запържи докато съвсем леко хванете промяна в цвета. Тогава налейте сметаната при непрестанно бъркане. Идеята е да не се образуват бучки. Подправете със сол, пипер и индийско орехче.

6. Изпеченото месо оставете да почине 10 минути извън фурната. Прехвърлете в плато, нарежете на рулца и разпределете в индивидуални порции. Притоплете при нужда соса и сервирайте пуешкото със заливка от соса.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта