Рула от пица с тиква и песто
Тестен ордьовър с плънка от тиква и бекон.
Необходими продукти:
- готово тесто за пица
За пълнежа:
- 1 консерва чисто тиквено пюре (или сварена и намачкана до гладко пюре тиква)
- 1 ч.ч сос песто
- малко нарязан бекон
- настъргана моцарела
- пармезан
- сушени и изпържени листа градински чай
Начин на приготвяне:
1. Върху едната половина от готовото тесто за пица намажете тиквеното пюре, а върху другата сос „Песто“. Сложете слой листа от градински чай и бекон върху тиквеното пюре. Върху соса „Песто“ добавете малко пармезан и настъргана моцарела. Навийте тестото, колкото се може по-плътно. Увийте рулото в найлон и го сложете във фризера.
2. Нарежете замразеното руло на филии и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете ги на 200°С, докато придобият златистокафяв цвят (около 20 мин.).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ