Розички от тесто за украса на сладкиши
Сладкарски рози върху клечка от солетки.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 3 пакета ванилова есенция
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. сок от цвекло
- 1 ч.л. какао на прах
- 1 ч.л. сок от моркови
- 100 г масло
- голямо пакетче солети (ако си намерите сладки, ще е супер)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с миксер и при непрестанно бъркане добавете захарта. Продължете да разбивате и вкарайте в тестото брашното, ванилията и лимоновия сок.
2. Разделете готовото тесто на три сравнително равни части. В едната добавете сока от цвекло, в другата - от моркови, а в третата - какаото.
3. Намаслете тава за печене и с чаена лъжичка изсипвайте в нея малки палачинки, като се стараете да не се допрат една до друга. Печете за 3 минути на 180 градуса.
4. Сложете си ръкавиците за боравене с топла посуда и си пригответе солетките. Залепяйте на всяка солетка по 4 листенца. Докато са топли те позволяват да бъдат моделирани, така че можете да оформите крайщата им, които стърчат навън, както и да залепите хубаво долния край. В началото ще ви е странно, но после ще се получава много бързо.
5. Сложете в кошничка, красива чаша или украсете сладкиши с тези розички. Много са кокетни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ