Регистрация

Розички от тесто за украса на сладкиши

Розички от тесто за украса на сладкиши
Лесно   |   Порции 20-40 цветлета   |   Видяна: 3008

Сладкарски рози върху клечка от солетки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 3 пакета ванилова есенция
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. сок от цвекло
  • 1 ч.л. какао на прах
  • 1 ч.л. сок от моркови
  • 100 г масло
  • голямо пакетче солети (ако си намерите сладки, ще е супер)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с миксер и при непрестанно бъркане добавете захарта. Продължете да разбивате и вкарайте в тестото брашното, ванилията и лимоновия сок.

2. Разделете готовото тесто на три сравнително равни части. В едната добавете сока от цвекло, в другата - от моркови, а в третата - какаото.

3. Намаслете тава за печене и с чаена лъжичка изсипвайте в нея малки палачинки, като се стараете да не се допрат една до друга. Печете за 3 минути на 180 градуса.

4. Сложете си ръкавиците за боравене с топла посуда и си пригответе солетките. Залепяйте на всяка солетка по 4 листенца. Докато са топли те позволяват да бъдат моделирани, така че можете да оформите крайщата им, които стърчат навън, както и да залепите хубаво долния край. В началото ще ви е странно, но после ще се получава много бързо.

5. Сложете в кошничка, красива чаша или украсете сладкиши с тези розички. Много са кокетни.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта