Рилски чушки със сирене, сланина и свинско
Пълнени чушки по рилски - с месце и сиренце.
Чушка - пръжка или гниетени чушки за планинари показва Иван Звездев като приготвя пълнени чушки на барбекю, в които скрива шарено свинско месо, бяло сирене и малко сланинка, ароматизирани с чубрица. Ястието е по идея на планинари, които си палят огън и изпичат предварително напълнените чушлета. Доста е ароматно, питателно и крие духа на родната кухня.
Първо месото се пече на грил, а сланинката само се жарва. В купа се натрошава сиренето и се ароматизира с чубрица. Добавя се наситнената сланина и се разбърква. Печеното свинско се реже на хапчици. Чушката се пълни със сиренена смес и мръвки и се запечатва с резен домат. А после се изпича на огън, барбекю, наребрен тиган и дори фурна и е готова за хапване. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ