Регистрация

Рибен такос със сметана

Рибен такос със сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4067

Рибни пръчици, зеле, магданоз и сирене, украсени с парченца лайм.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тортили от брашно
  • 2 рибни пръчици, в панировка от бирено тесто
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. майонеза
  • 2 лайма
  • 1 малка връзка пресен кориандър
  • 1 ч. ч. бяло зеле, нарязано на тънки ивичи
  • 1 ч. ч. бяло мексиканско сирене cotilla

Начин на приготвяне:

1. Смесете заквасената сметана с майонезата, малко кориандър и сока от 1/3 лайм.

2. Оставете настрана за поне ½ час.

3. Запечете рибните пръчици според указанията, като не забравяте да ги обръщате, за да станат хрупкави.

4. След като рибните пръчици са готови, загрейте тортилите в тиган или върху котлона, така че да станат гъвкави.

5. Намажете ги със соса, наредете върху тях рибните пръчици, зелето, накълцания магданоз и сиренето.

6. Сервирайте с резени лайм и допълнително сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта