Риба треска на тиган в паста мисо
Лесно | Порции 2
| Видяна: 10217
Маринована пържена треска.
Необходими продукти:
- 2 парчета риба треска, обезкостени
- олио за пържене
За маринатата:
- 1 с.л. паста мисо, за предпочитане светло-кафява
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. вино за готвене
- 1/2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете рибата.
2. Смесете хубаво необходимите за маринатата продукти.
3. Сложете рибата в маринатата.
4. Мариновайте за 1/2 час.
5. Сгорещете тиган с олио.
6. Почистете рибата от излишната марината.
7. Изпържете на умерен огън от едната страна до покафеняване и обърнете. Пържете и от другата страна по същия начин.
8. Сложете в чиния и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ