Регистрация

Риба на грил

Риба на грил
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 8430

Подлютена печена скумрия с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-4 големи скумрии (общо около 2 кг)
  • 1-2 лимона, според големината и сочността им
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 6 -12 чилита (на вкус)
  • джинджифил
  • мащерка
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата и направете по няколко прореза с ножа от двете й страни. Изстискайте лимона отгоре и във вътрешността на всяка риба (така ще се стегне леко), прибавете сол и пипер, както и куркума. Заделете и пригответе останалите необходими продукти.

2. Сложете чилитата с джинджифила, мащерката и магданоза в блендер или саханче и направете гладка смес. Прибавете сол и лимонов сок на вкус и намажете с този сос рибата в разрезите. Внимавайте, защото може да е много люто и затова е най-добре да работите с кухненски ръкавици за еднократна употреба.

3. Оставете така приготвената риба да се маринова. Можете да я приготвите сутринта и да я оставите в хладилника до вечерта, когато ще я печете.

4. Щом се маринова рибата, сгорещете грила на печката на най-силната степен и я изпечете от двете страни и ако започне да прегаря твърде бързо, намалете огъня и гответе по-бавно. Още по-добър вариант е да я изпечете на външно барбекю с дървени въглища.

5. Поднесете с печено хлебно дърво и салата от краставици. (Хлебното дърво се приготвя като обикновени картофи на фурна - обелвате дебелата кора и нарязвате на полумесеци, като отстраните твърдото ядро; покривате с вода и оставяте да се изпече във фурната, а може и да сварите на котлона.)



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта