Регистрация

Рачешко чили с два соса

Рачешко чили с два соса
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3266

Пикантни раци с лют доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Сос (A):

  • 3 пресни червени чилита, без семките
  • 5 сушени чилита, без семките и накиснати за около 30 мин.
  • 5 шалота
  • 5 скилидки чесън
  • 2 см кубче скаридена паста
  • сокът от 3 лайма

Сос (B):

  • 1/2 ч.ч. доматен кетчуп
  • 1/2 ч.л. захар (или на вкус)
  • 1/2 ч.л. сол (или на вкус)
  • 1 с.л. соев сос
  • 1/4 ч.ч. вода

За рачешкото:

  • 3 пресни раци, почистени и нарязани
  • 3 скилидки чесън (нарязан)
  • 2 с.л. фъстъчено олио (или друго олио за готвене, без зехтин, заради прекалено силния вкус)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти от (A) в блендер или кухненския робот и заделете. Смесете съставките от (B) в отделна купа.

2. Сложете фъстъченото олио в сгорещен уок и когато олиото е горещо, прибавете чесъна и изпържете докато си пусне аромата.

3. Прибавете соса от блендера и запържете за около 1 мин. и прибавете раците. Пържете около 2 - 3 мин. и прибавете продуктите от (B).

4. Покрийте уока с капак и намалете огъня. Оставете да се готви около 5 мин. или до побеляване на рачешкото.

5. Поднесете горещо с бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта