Разядка с консерва риба, майонеза и кореноплодни зеленчуци
Моркови и цвекло с майонеза и риба - едно достойно руско мезе.
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 2 глави цвекло
- 3 глави лук
- 2 моркова
- 2 яйца
- 200 грама рибно филе (може и от консерва, пушено или мариновано; опитайте с риба тон, херинга, сьомга и др.)
- 200 грама майонеза
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, морковите, цвеклото и яйцата в отделни съдове.
2. Обелете картофите и ги рендосайте. Върху тях нарежете рибното филе на малки хапки. Ако използвате консерва - пресипете в чиния и намачкайте рибата с част от соса на консервата.
3. Отгоре поръсете с наситнения лук и загладете с майонеза.
4. На следващия ред сложете рендосаните варени моркови, след това варените яйца и после - цвеклото.
5. Отгоре загладете отново с майонеза.
6. За финал украсете с варени зеленчуци и заделени продукти от салататата. Развихрете въображението си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ