Различни бутчета с картофи на фурна
Мариновани пилешки бутчета с цели картофки в плик.
Бон Апети
Излъчен на 12.04.2017
Печени пилешки бутчета с картофи на фурна - една кулинарна класика, която се харесва на всеки заради лесното готвене и вкуса, но сякаш малко е поумръзнала поради честото си сервиране. Има начин рецептата да подобри вкусовите си качества, а готвенето да бъде направено още по-лесно. И Лора и Стоян се сещат как да стане това - с добавката на подправки и използването на плик, който ще ни спаси дори от миене на тавата, в която сме готвили.
За да бъдат пилешкото и картофките наистина вкусни, ги мариноваме с микс от подправки. За него се смесват намачкан чесън, чили на прах, кориандър, риган, мащерка, сол, пипер, зехтин и лимонов сок - всичко, което му е нужно на едно пиле. После прибираме пилешкото и картофите в плика и ги овкусяваме с ароматния пикантен сос. Но не слагаме да се пекат, а първо оставяме да се мариноват. След това просто местим във фурната.
Ако нямате пресни картофи или не са в сезон, използвайте стари, но помнете, че усещането за свежест ще намалее. Не забравяйте също да цепнете плика малко преди да извадите ястието. Така ще спре да се вари в собствената пара и ще се запече с апетитна коричка. Водещите поднасят с прясна салата, но вие може пък да си изберете чаша вино. Сервирайте с каквото ви харесва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ