Различна брускета с домати
Вкусна брускета с домати, чесън и босилек.
Необходими продукти:
- хубав хляб или франзела, нарязан на дебели филийки
- 350 г домати или чери доматчета, нарязани
- китка босилек
- 100 мл доматен сос, лютеница или гъст кетчуп
- 200 г пармезан, нарязан на тънки филийки или настърган
- 4 скилидки чесън
- качествен зехтин Extra virgin
- балсамов оцет
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Леко изпечете хляба в грила, докато покафенее по крайщата.
2. Разполовете скилидките чесън и намажете с тях хляба. Намажете тънък слой от доматената паста и поръсете с настърганото сирене или го сложете на резени отгоре. Върнете хляба да се пече в грила.
3. Смесете нарязаните домати с накъсани листа босилек и овкусете.
4. Извадете хляба, когато сиренето се е разтопило напълно и леко е покафеняло и намажете с доматената смес.
5. Поръсете с малко зехтин Extra virgin и няколко капки балсамов оцет преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ