Регистрация

Пъстърва с магданозен сос

Пъстърва с магданозен сос
Средно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 3990

Пържена маринована пъстърва с дресинг по рецепта за риба на старите моряци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-4 риби пъстърва
  • сол
  • оцет
  • черен пипер
  • магданоз
  • брашно
  • олио
  • чесън
  • соев сос

Начин на приготвяне:

Тайната на пържената и приготвената на скара риба е в подготовката им за готвене. Аз съм се учил от мой стар познат от Варна - чичо Геро- морски вълк от класа. Според него рибата трябва да престои поне 24 подготвена по следния начин. Първо рибата се изчиства и измива обилно. После обилно се осолява и поръсва с черен пипер. След това обилно се полива с дресинг от оцет и соев сос, като не е нужно да става сос, а просто рибите се овлажняват хубаво. В тефлоново тиганче наливате 7-8 лъжици олио и нагорещявате на максимална сила. Когато олиото е готов за пържене намалявате силата на 5. Пържите рибата хубаво от 2-те страни докато хване кафеникава коричка. След това вадите от тигана и не изхвъляте мазнината в която сте пържили. Намалявате огъня на 3-та степен, изсипвате 1 кафена чаша оцет, добавяте 1 връзка магданоз и запържвате. Към запръжката прибавяте 4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно. Преди да свалите соса от огъня, слагате 1 с.л. брашно и сол на вкус. След това обливате с получения сос пържената пъстърва и оставяте да се задуши за 10 мин. Поднасяте с пържени картофи или друга гарнитура.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта