Пърленки със сирене и кашкавал
Пърленка със сирене и кашкавал от готово тесто.
Необходими продукти:
- 500 г тесто
- 200 г кашкавал
- 150 г сирене
- чубрица
- брашно за разточване
- 50-тина мл растителна мазнина за пърженето
- масло за намазване след готвене
Начин на приготвяне:
1. Разделете тестото на 5 топки и премесете.
2. Рендосайте кашкавала и сиренето. По отделно ще ви е по-лесно.
3. Разточете всяка топка на тънка кора и поръсете в средата с кашкавал, сирене и чубрица. След това съберете краищата на вързопче и обърнете получената топка с "шева" надолу. Внимателно разточете до изтъняване. Не трябва да е много тънко, за да не се скъса.
4. Сгорещете растителна мазнина в тиган колкото да покрива дъното. Пържете двустранно на умерен огън до образуването на златиста коричка.
5. След изваждане намажете с масло и поръсете с чубричка или шарена сол.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ