Пържен ориз с яйце
Класически пържен китайски ориз с шунка и яйце.
Необходими продукти:
- 400 мл сварен ориз (студен)
- 2 скилидки чесън, фино нарязан
- 2 големи яйца
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. тъмен соев сос
- нарязана на филийки шунка
- 1/2 ч.ч. градински грах
- 3 стръка зелен лук, фино нарязан
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете сусамовото олио в уока, след което прибавете чесъна и запържете докато покафенее.
2. Прибавете яйцата и ориза и не спирайте да бъркате, докато оризът не се покрие изцяло с яйце.
3. Прибавете граха и шунката и продължете с разбъркването, докато всичко се разпредели равномерно в съда.
4. Прибавете сол и пипер и гответе още 2-3 мин.
5. Поръсете със соев сос и прибавете зеления лук. Разбъркайте за още няколко минути и поднесете.
6. Ако искате по-автентичен вкус, може да добавите китайска суха подправка "Пет подправки".
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ