Пържен лук със сланина и яйца
Родопски омлет със сланина и лук.
Бабешко пърженко по родопски показва баба Величка от село Горно Драглище. Това е зимна мазна гозба, която засища и е част от българската кулинарна класика. И докато едни правят миш-маш или пърженко с чушки и сирене, баба Величка залага на сланина и лук, за да бъде манджата още по-питателна.
Първо се нарязава на ситно сланината и се запържва в тиган. Когато пусне мазнината си, се добавя и нарязаният лук и се готви докато омекне и започне да се карамелизира. На финала се чукват яйчицата и се бърка до втвърдяване. По желание се подправя с чубрица, мащерка, черен или лют пипер и се осолява допълнително при нужда. Готово е - бързо и лесно. И трябва да се хапва веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ