Пържено свинско с пържени картофи и лук
Свински хапки на тиган с картофи и лук, люто чушле и магданоз.
Необходими продукти:
- 50 мл олио
- 1,6 кг свинско месо
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 100 г масло
- 2 кг картофи + 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер
- 500 г лук
- 6 скилидки чесън
- 2-3 червени люти чушлета
- 30 г магданоз
- зърна нар или чери домати за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на едри хапки - по-точно парчета с големината на 2 хапки.
2. Сгорещете в много голям уок или голяма тенджера олиото и запържете месата. Първо гответе на силен огън 4-5 минути при непрестанно бъркане, за да се запечатат. След това намалете температурата на умерена, добавете сол и пипер, разбъркайте и оставете да се готвят като периодично размешвате. След 15 минути извадете в отделен съд.
3. Докато месото се готви, нарежете картофите на едри полумесеци. След изваждането на мръвките добавете в отделилия се сос маслото и щом се разтопи изсипете картофите и посолете. Оставете да се готвят 15-20 минути, като на всеки 5 минути разбърквате добре.
4. Докато картофите се готвят нарежете лука на полумесеци, почистете и намачкайте скилидките чесън, а лютите чушки нарежете на тънки кръгчета.
5. Върнете месото в ястието с все отделилия се сос на дъното на чинията с мръвки, изсипете лука и чесъна и засилете леко огъня. Гответе 7-8 минути като мешате.
6. Намалете огъня, добавете лютите чушлета, опитайте на соленост, разбъркайте и оставете да се задушава 5-6 минути. Опитайте по картоф и мръвка, за да видите дали са готови.
7. Поръсете ястието с наситнен пресен магданоз, разпределете в чинии и украсете с чери домати или зърна нар.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ