Пържено свинско със зеле и лук
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3049
Зимна гозба, която руснаците наричат солянка.
Необходими продукти:
- 400 грама прясно зеле
- 400 грама кисело зеле
- 1 глава лук
- 1 морков
- 400 грама свинско месо
- магданоз, копър сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете прясното зеле на ситно, осолете го, настискайте с ръце докато омекне. Оставете настрани за 15 минути.
2. Нарежете на ситно киселото зеле и лука, свинското направете на малки кубчета, а моркова настържете. След това ги запържете на умерен огън при приодично разбъркване за 15-тина минути. Добавете и прясното зеле и пържете още 25 минути.
3. Сервирайте с наситнени билки, сол и пипер на вкус.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ