Пържено пиле на фурна
Вкусно, хрупкаво пиле с много подправки и пармезан.
Необходими продукти:
- килограм и половина пиле, включително 2 парчета пилешки гърди, 2 плешки, 2 бутчета
- 1 пакетче и половина масло (около 180 гр.), разтопено
- 1 глава чесън, нарязана на ситно
- 1 чаша трохи от хляб
- 1/3 чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици нарязан магданоз, риган и/или естрагон
- 2 супени лъжици паприка
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разтопете маслото в тава за печене. Разпределете ¾ от него в плитък съд и го смесете с чесъна.
3. В друга плитка чиния смесете трохите, пармезана, нарязаните билки, паприката, сол и пипер.
4. Вземете парче пиле и го оваляйте първо в чинията с чесновата смес, а след това и в другата и сложете в тавата.
5. Повторете за всички парчета.
6. Ако ви остане от сместа с маслото и чесъна, поръсете готовото пиле. Печете между час и час и 15 минути докато коричката стане златисто кафява. Пробвайте с вилица, месото трябва да не остава по нея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ