Пържено агнешко с гарнитура от ориз
Агнешки хапки с ориз и масло.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2018
Агнешки хапки с пресен лук и оризова гарнитура готвят Лора и Стоян, за да дадат идея за различно ястие за Великден или Гергьовден, което се прави бързо и не изисква особена суета в кухнята. Получава се вкусно и може да нахрани доста хора.
Агнешкото месо се реже на големи хапки. Те се изсипват в тенджера, добавя се глава лук, нарязана на едро, овкусява се със сол и пипер и се кипва. Отпенва се след завиране и се оставя да къкри 2:30 часа. После месото се отделя, а бульона се прецежда. В тиган с разтопено масло се запържват пресен лук и пресен чесън, нарязани на едро. Щом се карамелизират, се отстраняват временно от съда, а в него се добавя още масло и агнешките мръвки. Пържат се без да се разбъркват.
На следващ етап се връща лука, овкусява се с пресни магданоз и естрагон и се поръсва със сол и пипер. Налива се бульон и се оставя да покъкри за 20-тина минути. През това време можете да си направите бърз пилаф с масло. Как точно се готви ориз за пилаф - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ