Регистрация

Пържени пилешки крилца с мед и чесън

Пържени пилешки крилца с мед и чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2251

Пикантни медени крилца с чесън, джинджифил и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца (горна и средна част - без най-долната)
  • 3-4 см корен джинджифил
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 5 с.л. олио
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Разделете крилцата през ставата на горна и средна част. Прехвърлете в купа.

2. Джинджифила наситнете или рендосайте, чесъна намачкайте или наситнете. Изсипете ги в купа.

3. Добавете меда, соевсия сос, солта, лют пипер и 2 с.л. олио. Разбъркайте и с получената смес залейте крилцата. Разбъркайте отново, за да се овкусят от всички страни и прибертее в хладилник за 2 часа.

4. Сгорещете останалото олио в тиган и пържете на умерен огън крилцата за по 6 минути от страна, като по време на пърженето заливайте от стеклата се в съда марината.

5. Поднесете със соев сос или лимонов сок.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта