Пържени пилешки крилца със соев сос
Пилешки крилца с лимонов сок, чесън и копър.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца
- 100 мл растителна мазнина
- 200 мл вода
- 150 мл соев сос
- чесън, лимонов сок, зехтин и копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре пилешките крилца, измийте ги, подсушете и запържете от всички страни в сгорещеното олио.
2. Кипнете вода, прибавете соевия сос и пържените крилца и гответе още 10 минути.
3. Извадете крилцата и отцедете.
4. Можете да сервирате чисти, с любимия сос или пък да приготвите чеснов дресинг по указанията.
5. Ако ще правите дресинг, смесете 6 намачкани скилидки чесън с 1/2 връзка наситнен пресен копър, 4-6 с.л. соев сос, сокът от два лимона и 4 с.л. зехтин. Поднесете соса в отделни купички за потапяне или пък просто залейте с него вече готовите крилца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ