Пържени картофи с наденички в яйчен сос
Пържени картофи в яйчен сос с лук, чесън и наденички.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 4 с.л. олио
- 500 г картофи
- 6 яйца
- 3/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. пушен пипер
- 1 наденица или 2 от тънките наденички
- 70 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци и разделете на влакна. Чесъна нарежете на тънки шайби. Картофите обелете, измийте и разполовете по дължина. След това всяка надлъжна половина нарежете на напречни тънки полумесеци.
2. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерен огън.
3. Изсипете лука и чесъна и бъркайте 4 минути. Добавете картофите, размешайте добре и оставете да се пържат за 10 минути като периодично размешвате.
4. През това време чукнете яйцата в купа и ги разбийте със солта и двата вида пипер. Ако използвате тънки наденички, нарежете на тънки кръгчета. Ако сте се спрели на дебела наденица - нарежете на тънки полумесеци. Изсипете при яйцата и размешайте.
5. Запържените картофи с лук и чесън изсипете в яйчената смес, разбъркайте хубаво и върнете в тигана. Сложете капак, намалете огъня на умерен и оставете да се готви 10 минути.
6. С помощта на чиния обърнете запеканката и върнете в тигана за още 5 минути под капак, за да се запече и долната страна. Докато се готви рендосайте кашкавала.
7. Поръсете кашкавала отгоре и сложете капака за 2 минути - колкото да се разтопи кашкавалът. После прехвърлете в чиния и нарежете на триъгълни парчета като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ