Пържени гъби със заливка от яйца
Отворен омлет с гъби и кашкавал.
Необходими продукти:
- 150 г гъби лисички или друг вид гъби (пресни печурки, манатарки и др.) по желание
- 4 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. мляко
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. оцет
- 10 г масло
- 20 г лук
- 1 скилидка чесън
- листата на няколко стръка магданоз
- 10-15 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете хубаво и измийте. Оставете цели или нарежете на едро - зависи колко са големи.
2. Наситнетте лука и лисата магданоз, като си запазите няколко листа за украса при поднасяне.
3. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер на вкус.
4. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, добавете гъбите и гответе 8 минути.
5. Добавете лука, посолете и опипрете на вкус, гответе още 3 минути, след това прибавете намачкания или наситнен чесън и магданоза. Бъркайте минутка.
6. Залейте с яйцата, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви няколко минути докато яйцата се позапекат.
7. Рендосайте отгоре кашкавала или друг вид твърдо жълто сирене и поръсете листа магданоз. Махнете от огъня и внимателно прехвърлете в чиния. Хапвайте докато е топло по желание в компанията на пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ