Пълнени яйца с кашкавал и риба
Яйчени кошнички с плънка от жълтъци, кашкавал, кетчуп и рибни филета.
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 50 грама кашкавал
- 100 грама филе от слабо солена кета (или друг вид сьомга/риба по избор)
- 8 маслини без костилки
- 16 сардини (по желание)
- 1 ч.л. кетчуп (по желание може да изберете леко пикантен)
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата така, че да станат много твърди. За целта си засечете 10-13 минути от кипването на водата.
2. Обелете ги и ги разрежете на половини по дължина така, че да станат като лодки. Извадете жълтъка.
3. В купичка наронете жълтъка, рендосайте кашкавала и добавете кетчупа. Смесете.
4. Така получената плънка поставете в белтъчените лодки на мястото на жълтъка. Можете да използвате чаена лъжичка.
5. Подредете пълнените белтъци в плато и украсете с филенца сьомга, сардини и разполовени маслини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ