Регистрация

Пълнени питки с кайма и прясно зеле



Пълнени питки с кайма и прясно зеле
Средно   |   Порции 12 питки   |   Видяна: 2769

Печени пирожки с телешко, лук и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.10.2016

Готвим пълнени солени питки, като първо вдигаме високо ръкавите и се захващаме с месене. Тестото по рецепта се приготвя с бяло и пълнозърнесто брашно, но ако искате, можете да използвате и само бяло. В замеската се добавя суха мая, яйце и масло, за да стане хлабът богат и плътен. И докато тестото втасва, готвачът има време да направи плънката. Това е запръжка от телешка кайма (можете да използвате и смес), лук, чесън и голямо количество прясно зеле. Следва да оформим тестото на питки и да напълним вързопчетата с местото и зеленчуците. Остава да изчакаме още малко втасване и кратко печене, а накрая ще имаме топъл домашен хляб, който е перфектно основно или тежка семейна закуска за студените почивни дни.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта