Пълнени кюфтета с яйца в горчичен сос
Подобие на яйца по шотландски, но вместо това - шотландски кюфтета с яйца в сметанов сос с чесън и горчица.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 250 г кайма - може пилешка, пуешка, телешка или традиционна смес
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1/2 ч.л. сол + черен пипер на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 яйца
- 200 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
- 130 мл вода
- 1 ч.л. горчица + 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. брашно + черен пипер на вкус
- копър и чесън
- 4-5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Тиквичката обелете и рендосайте на средно ренде. След това отцедете с ръце водата от стърготините и ги прехвърлете в купа.
2. Лука наситнете или рендосайте по желание и добавете при тиквичката. 3 скилидки чесън наситнете и също добавете в купата.
3. Изсипете каймата и овкусете със сол, червен и черен пипер. Замесете.
4. Яйцата сварете и обелете. Нарежете напречно на третини с кръгла форма.
5. Разделете си на око каймяната смес на 6 части. С мокри ръце взимайте една част, разстилайте в дланта си и поставяйте резен яйце в средата. След това опаковайте с кайма докато се получи дебело леко сплеснато кюфте.
6. Сгорщете олиото на умерен към силен огън в голям тиган и положете кюфтетата. Гответе за по 5 минути от страна двустранно.
7. През това време в купа изсипете сметаната и водата. Добавете сол, пипер, брашно и горчица. Разбъркайте с тел.
8. Залейте кюфтетата с този сос и сложете капак. Намалете на умерен огън и оставете да се готви 20 минути.
9. Наситнете 1 скилидка чесън и листа пресен копър. Поръсете ястието с тях и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ