Пълнени зелени чушки с яйце и сирене
Засищаща българска манджа без месо.
Необходими продукти:
- 16 пресни зелени чушки
- 400 г бяло саламурено сирене
- 2 яйца
- 2 с.л. брашно
- олио
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- магданоз и копър по избор
Начин на приготвяне:
1. В дълбок съд разбийте хубаво яйцата и след това прибавете сиренето, натрошено на не много малки бучки. Сипете 3 с.л. олио и сложете от подправките количество по желание. Съобразете се със солеността на сиренето. Може да не се наложи да осолявате допълнително.
2. Измийте чушките и ги почистете от семето. По желание може да ги намаслите и отвътре, преди да започнете да ги пълните.
3. С малка лъжичка натикайте плънката в чушките и ги подредете в намазнена тава.
4. При отвора на всяка чушка поръсете с щипка брашно.
5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
Ястието е еднакво вкусно и топло, и студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ