Регистрация

Пълнени зелени чушки с яйце и сирене

Пълнени зелени чушки с яйце и сирене
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 31465

Засищаща българска манджа без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 пресни зелени чушки
  • 400 г бяло саламурено сирене
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз и копър по избор

Начин на приготвяне:

1. В дълбок съд разбийте хубаво яйцата и след това прибавете сиренето, натрошено на не много малки бучки. Сипете 3 с.л. олио и сложете от подправките количество по желание. Съобразете се със солеността на сиренето. Може да не се наложи да осолявате допълнително.

2. Измийте чушките и ги почистете от семето. По желание може да ги намаслите и отвътре, преди да започнете да ги пълните.

3. С малка лъжичка натикайте плънката в чушките и ги подредете в намазнена тава.

4. При отвора на всяка чушка поръсете с щипка брашно.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Ястието е еднакво вкусно и топло, и студено.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
3
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта