Пълнени домати с риба
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3585
Доматени бъчвички, натъпкани с аншоа и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с. л. смляно филе от аншоа
- 2 с. л. пресован чесън
- 2 с. л. смлян лук
- 2 с. л. нарязани каперси
- 1/4 чаша нарязани сушени домати
- 1/3 чаша зехтин плюс допълнително за наръсване
- 1/2 чаша галета
- 1/4 чаша смлян пресен магданоз
- 1/4 чаша настърган пармезан плюс допълнително за отгоре
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Отрежете капака на доматите и изгребете вътрешната част, посолете отвътре и оставете доматите да се отцедят за половин час с отвора надолу върху кърпа.
2. Смесете останалите продукти и напълнете доматите.
3. Покрийте отвора с настърган пармезан.
4. Наръсете доматите с допълнително зехтин.
5. Запечете доматите в предварително загрята на 180 С фурна за 20-25 минути.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ