Регистрация

Пълнени домати с риба

Пълнени домати с риба
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3585

Доматени бъчвички, натъпкани с аншоа и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с. л. смляно филе от аншоа
  • 2 с. л. пресован чесън
  • 2 с. л. смлян лук
  • 2 с. л. нарязани каперси
  • 1/4 чаша нарязани сушени домати
  • 1/3 чаша зехтин плюс допълнително за наръсване
  • 1/2 чаша галета
  • 1/4 чаша смлян пресен магданоз
  • 1/4 чаша настърган пармезан плюс допълнително за отгоре
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капака на доматите и изгребете вътрешната част, посолете отвътре и оставете доматите да се отцедят за половин час с отвора надолу върху кърпа.

2. Смесете останалите продукти и напълнете доматите.

3. Покрийте отвора с настърган пармезан.

4. Наръсете доматите с допълнително зехтин.

5. Запечете доматите в предварително загрята на 180 С фурна за 20-25 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта