Пълнени гъби с месо и синьо сирене
Ордьовър с гъби шийтаке и сирена.
Необходими продукти:
- 12 гъби шийтаке
- 12 пилешки кюфтенца или месо по ваш избор
- синьо сирене или горгонзола
- счукан чесън
- наситнен лук
- нарязани черни маслини
- зехтин, масло, шери, сол, пипер
Начин на приготвяне:
1. В малък тиган сотирайте лука, чесъна и маслините в масло и зехтин.
2. Междувременно отстранете стеблата от гъбите и срежете малка част от върха на гъбата, така че да може да застане като на изправена повърхност.
3. В друг тиган разтопете малко масло и сотирайте леко гъбите.
4. Извадете и заделете в плитък съд за печене, с отрязаната част надолу.
5. Заделете лука в друг съд.
6. В същия тиган изпържете кюфтенцата и заделете.
7. Сложете синьо сирене във всяка гъба и покрийте със сурими пилешкото.
8. Поръсете със сместа от лук и маслини и изпечете под грила за 15 мин.
9. Сложете в чиния и полейте със соса от тавичката, в която са се пекли.
10. Поръсете с пармезан и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ