Регистрация

Прясна яйчена паста

Прясна яйчена паста
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3669

Домашно направена паста с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г италианско брашно, тип '00', пресято (или обикновено брашно с около 10% съдържание на протеини, двойно пресято)
  • 2 цели яйца, разбити
  • щипка сол
  • допълнително брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.

2. Прибавете солта при разбитите яйца и сложете в кладенчето.

3. Като започнете от центъра и с помощта на вилица (може и с пръсти), смесете с кръгови движения, като обединявате по малко брашно всеки път, докато сместта не е вече мокра. Омесете еластично тесто.

4. Увийте го хубаво в найлонова затваряща се торбичка и заделете за поне 15 мин. (за предпочитане 30 или повече). Така ще е по-лесно да се работи с него, когато го точите. Ако ще го точите на ръка, най-добре го оставете в хладилника за около час до час и половина.

5. Разделете тестото на две и разточете 2 топки. Приплеснете едната на правоъгълник и дръжте под влажна кърпа. Пуснете го два пъти през най-широкия отвор на машинката за точене на паста и отново го омесете. Повторете процедурата 2-3 пъти.

6. Пуснете тестото през машинката до желаната тънкост и го нарежете. Ако го приготвяте за равиоли, го напълнете с плънка и сгответе.

7. Имайте предвид, че на прясната паста й е необходимо много по-малко време да се сготви, отколкото на сушената - може би около 3 мин., за да стане ал денте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта