Регистрация

Пропорции на съставките за омесване на козунак



Пропорции на съставките за омесване на козунак
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4587

Домашни козунаци с мляко, ром и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Има много рецепти за козунак - едни предпочитат тестото да е по-меко, други го харесват твърдо и незалепващо, от което се правят плитки и се оформят сложни орнаменти. Ето пропорциите за този тип тестен десерт - 5 яйца, 1 кг брашно, 250 г захар и по 80 мл животинска и растителна мазнина. А вида на сушените плодове и аромата, който ще изберете, остава на вашата фантазия и вкус. Можете да опитате освен със стафиди и с боровинки, годжи бери, и локумени кубчета, да добавите и ядки, а за приятния дъх ще ви послужат също канела, ванилия и множеството сладкарски аромати, които се продават за направата на десерти. Импровизирайте!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта