Регистрация

Предястие с месо, майонеза и варени яйца

Предястие с месо, майонеза и варени яйца
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1521

Руска салата с пилешко, варени яйца и ядки, оформена като костенурка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 150 грама пушено или варено пилешко
  • майонеза
  • 2 ябълки
  • 1 стрък праз лук
  • 100 грама кашкавал
  • 150 грама орехи
  • зелена салата

Начин на приготвяне:

1. На дъното на купа или чиния за салата разстелете листата маруля.

2. Сварете яйцата и само белтъците рендосайте върху марулята. Отгоре сложете майонеза, а върху нея - пилешко.

3. Посипете с нарязания на колелца праз лук. Върху него рендосайте обелените ябълки и покрийте с пласт майонеза.

4. Стрийте жълтъците, настържете върху тях кашкавала, сложете пак майонеза, а върху нея поръсете с ореховите ядки.

5. Главата на костенурката можете да оформите от варено яйце с орехче и черен пипер.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта