Предястие от зелен боб
Панирани златисти шушулки зелен боб.
Необходими продукти:
- 4 чаши замразен зелен фасул
- 2 чаши вода
- зеленчуков бульон
- 1 яйце
- 1 ч. ч. мляко
- 1 ч.ч. брашно
- 2 ч. л. лук на прах
- 1/8 ч. л. чесън на прах
- 1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
- 1 ч. ч. фина галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и прибавете към нея зеленчуковия бульон и зеления боб. Варете около 15 минути.
2. Напълнете дълбока тенджера със студена вода. Отцедете зеления боб и го прехвърлете в студената вода. Оставете го да престои около 5 минути и го отцедете отново.
3. Смесете в дълбока чиния прясното мляко с яйцето. В отделна чиния смесете брашното с лука и чесъна на прах и магданоза. В трета чиния сипете галетата.
4. Загрейте в дълбока тенджера олио. Оваляйте всяка шушулка от зеления боб в млечната смес, след това в брашнената смес и накрая в галетата и запържете до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ