Регистрация

Предястие от зелен боб

Предястие от зелен боб
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5715

Панирани златисти шушулки зелен боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши замразен зелен фасул
  • 2 чаши вода
  • зеленчуков бульон
  • 1 яйце
  • 1 ч. ч. мляко
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 ч. л. лук на прах
  • 1/8 ч. л. чесън на прах
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
  • 1 ч. ч. фина галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и прибавете към нея зеленчуковия бульон и зеления боб. Варете около 15 минути.

2. Напълнете дълбока тенджера със студена вода. Отцедете зеления боб и го прехвърлете в студената вода. Оставете го да престои около 5 минути и го отцедете отново.

3. Смесете в дълбока чиния прясното мляко с яйцето. В отделна чиния смесете брашното с лука и чесъна на прах и магданоза. В трета чиния сипете галетата.

4. Загрейте в дълбока тенджера олио. Оваляйте всяка шушулка от зеления боб в млечната смес, след това в брашнената смес и накрая в галетата и запържете до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта