Регистрация

Постно зеле с картофи и тиквички

Постно зеле с картофи и тиквички
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1249

Зеленчуково рагу с картофи, зеле, тиквички, чушки, моркови и лук в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 400 г картофи
  • 2 моркова - около 180 г общо
  • 2 глави лук - около 170 г общо
  • 300 г зеле + 2 с.л. олио
  • 2 сочни червени сладки чушки - около 180 г общо
  • 280-300 г тиквички
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 250 мл вода
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета с размер половин хапка. Сгорещете 3 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие и изсипете вътре картофите. Намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готвят 15 минути като периодично обръщате, за да се запържат от всички страни.

2. Докато картофите се готвят нарежете лука на кубчета, морковите разполовете през дебелината на две равни части, всяка от тях нарежете на по 3 лентички и след това накълцайте напречно на кубчета с ширина около 1 см. Зелето нарежете на лентички.

3. Картофите вече трябва да са получили своите 15 минути готвене. Извадете ги в купа, а на тяхно място изсипете морковите и лука. Разбъркайте и оставете да се готвят 10 минути на умерен огън.

4. През това време нарежете тиквичките на кубчета със страна около 2 см, а чушките - на по-малки.

5. Извадете лука и морковите при картофите и изсипете зелето в тигана. Залейте с 2 с.л. олио и оставете на същата температура за 6-7 минути като периодично разбърквате.

6. Извадете зелето при останалите продукти в купата и на негово място добавете тиквичките и чушките. Бъркайте и гответе 5 минути. Оформете кладенче в средата на тигана, изсипете вътре доматеното пюре и гответе 1 минута.

7. Върнете останалите зеленчуци в ястието, овкусете със сол, пипер и захар, добавете намачкания или минат през преса чесън, разбъркайте добре и залейте с водата. Ако е кипната или подгрята - още по-хубаво.

8. Сложете капак на тигана, намалете котлона на слаб към умерен и оставете да къкри още 15 минути.

9. Махнете от огъня, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта