Постни соленки със сос от маслини и леща
Домашни крекери с домати и зехтин, поднесени с пастет от маслини, чушки и леща.
Бон Апети
Излъчен на 05.04.2017
Хрупкавите домашни тестени възглавнички с апетитна билкова коричка са постижими за готвене, стига да знаете как да си ги направите. Рецептата е лесна, а крайният резултат ще зарадва всички в дома. Това е страхотно мезе за филм, футболно дерби или любимите семейни настолни игри, което не изисква да прекарате много време в кухнята. Тестото се замесва от бяло брашно, бакпулвер, сухи подправки, зехтин и хранителна мая (която далеч не е задължителна), а като течна съставка се изсипва разбито във вода доматено пюре. Така се получават доматении соленки. В тази рецепта дори са постни. По желание можете да добавите семена и лют пипер.
Лора и Стоян предлагат да ги поднесете с пюре от леща, в което се усеща дъх на чесън, босилек и риган, нюанс печени червени чушки и натрапчивостта на маслинена паста. Страхотно е да се топкат въздушните хрусини в някое апетитно домашно сосче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ