Постни сандвичи с праз и гъби
Вегански сандвичи с гъби и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 23.02.2018
Препечени филийки с гъби и праз лук - една постна идея за сандвичи, брускети, предястие, основно, закуска или междинно прихапване без животински продукти, която готвят Лора и Стоян, за да видим апетитния краен резултат и да се убедим, че си заслужава да опитаме ястието.
Първо се настинява празия лук и се запържва в сгорещен зехтн. Щом започне да омеква, се овкусява със сол, червен и черен пипер и лют пипер по желание. Готви се до потъмняване, като огънят не трябва да е прекалено силен. Гъбите се почистват и се нарязват на кубчета. След това се запържват с чесън в зехтин, като се овкусяват с прясна мащерка, а в края на готвенето - със сол и пипер.
Филийките хляб се запичат на наребрен тиган. Върху тях се разпределя първо гъбената част, отгоре и праза. Постно и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ