Регистрация

Постни пълнени лукчета с плодове и ядки



Постни пълнени лукчета с плодове и ядки
Лесно   |   Порции 6-8 глави   |   Видяна: 1768

Постна нова рецепта за Бъдни вечер с пикантен ориз и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.11.2015

 

Пълненият лук е вид сарма, която не се готви често в българското семейство. Все пак манджите за периода на пости и за трапезата на Бъдни вечер сякаш поовехтяха от повтаряне, затова тази идея може да бъде свежия удар в менюто ви за Бъдни вечер. Ястието е зимно, затова и се готви бавно, но приготовлението му е забавно. Фурната върши повече работа от готвача, така че ще имате време да спретнете и останалите шест гозби за спазване на традицията. Пикантният пълнеж от ориз, стафиди и орехи партнира добре с лучената външност, а своеобразните сарми носят обаяние както с вкус, така и с атрактивна визия. Вижте точно как да си ги направите:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта